Prijava

Vaša prijava

Učenje njemačkog od najmanje dobi: Vrtićanci će održati 12 igrokaza i pokazati svoje znanje

[]

U subotu, 11. lipnja, će se u Pučkom otvorenom učilištu predstaviti jedan vrlo zanimljiv projekt koji se pokazao iznimno korisnim za djecu i odrasle. Riječ je o projektu Unser Deutsch im Theater/Naš njemački u kazalištu koji je krenuo još 2019. godine, no koji je zaustavila pandemija.

Ovaj projekt pokrenulo je Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika uz potporu Goethe Instituta Zagreb s ciljem promoviranja ranog učenja njemačkog jezika. Sudionici su djeca predškolske dobi koja su uključena u program ranog učenja njemačkog jezika u predškolskim ustanovama te djeca koja uče njemački jezik u prvom i drugom razredu osnovne škole.

“Promoviranje njemačkog jezika i kulture te osvještavanje važnosti učenja njemačkog jezika u skladu je sa smjernicama obrazovne politike Europske unije koja potiče učenje stranog jezika od najranije dobi. Poznato je da je dramska pedagogija u ranom učenju bitan element spontanog ovladavanja jezikom kroz igru pa se ovim projektom želi ponuditi mogućnost prezentiranja izuzetno predanog rada odgojitelja, učitelja i djece.”, objašnjavaju organizatori.

Za prvo kazališno druženje 2019. interes je pokazalo devet zagrebačkih vrtića te jedan vrtić iz Pojatnog koji u svom programu imaju rano učenje njemačkog jezika. Prvo druženje održano je u kazalištu Žar ptica u Zagrebu, a sudjelovalo je 216 djece i 19 odgojiteljica. Koliko je ova manifestacija bila važna pokazali su i važni uzvanici među kojima su bili predstavnici Ureda gradonačelnika grada Zagreba, predstavnik veleposlanstva Republike Njemačke, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje te predstavnik Goethe Instituta Zagreb.

Sutra će se održati već drugo kazališno druženje za koje je iskazan velik interes. Program započinje u 9:30 sati, a nastupit će 12 skupina s igrokazima na njemačkom jeziku.

Čitav program manifestacije možete pronaći u nastavku.

Naš njemački u kazalištu PROGRAM

Objava Učenje njemačkog od najmanje dobi: Vrtićanci će održati 12 igrokaza i pokazati svoje znanje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.