Prijava

Vaša prijava

Predsjednik Milanović odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi iz Velike Gorice

[]

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je danas, na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi, odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene dobrovoljnim darivateljima krvi u 2019. godini.

“Danas će mi biti osobita čast i zadovoljstvo, u ime hrvatske države, hrvatske Republike, nagraditi i odlikovati jednu grupu nesebičnih ljudi koji doslovno daju sebe, otkidaju od sebe, da bi netko nepoznat bio izliječen ili da bi mu bio spašen život.”, izjavio je predsjednik Milanović uručujući odlikovanja na svečanosti održanoj u Uredu predsjednika Republike Hrvatske.

Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 77 dobrovoljnih darivatelja krvi od 195 odlikovanih u 2019. godini. Među njima su i trojica iz Velike Gorice – Ismet Sulejmanagić, Vjekoslav Borković i Martin Martinjak. Na današnjoj svečanosti odlikovanja su primili Martinjak i Sulejmanagić.

U ime odlikovanih obratio se dobrovoljni davatelj krvi Igor Strbad koji je zahvalivši predsjedniku Milanoviću, kazao da im je, budući je svečanost održana na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja, uručenje odlikovanja učinio danom za pamćenje. Dodao je da sve dobrovoljne darivatelje krvi ispunjava i veseli što su svojim humanim činom spasili mnoge živote i vratili mnoge osmjehe na lica.

 

Objava Predsjednik Milanović odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi iz Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.