Prijava

Vaša prijava

Večeras: Priredba i dječja predstava “Basne za nas danas” na otvorenom

[]

U sklopu Goričkih večeri, najdugovječnije manifestacije u našem gradu, danas će se održati priredba “Malih Engleza” te predstava “Basne za nas danas” za najmlađe.

Priredba “Malih Engleza” je završna priredba polaznika predškolskih tečajeva engleskog jezika koji će kroz igre, ples i pjesmu pokazati publici što su naučili. Priredba je namijenjena svoj djeci, roditeljima, djedovima, bakama, tetama, strinama i ostalima. Nastupaju djeca iz dječjih vrtića Lojtrica (Donja Lomnica), Ciciban i Velika Gorica (Kurilovečka). Priredba počinje u 18 sati u Dvorani Galženica.

Predstava “Basne za nas danas” održat će se u 18 sati ispred Gradske knjižnice Velika Gorica, a namijenjena je djeci starijoj od pet godina. U predstavi „Basne za nas danas“ Kazališta Prijatelj, basne su dramatizacijom duboko ukorijenjene u naš prostor i vrijeme. Tako dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života, a basna na duhovit i prihvatljiv način izvršava svoju zabavnu ali i odgojnu funkciju. U predstavi je obrađeno pet basni najpoznatijih svjetskih basnopisaca, Ezopa i La Fontainea. U slučaju lošeg vremena predstava će se održati u Dvorani Gorica.

Ulaz na sve manifestacije Goričkih večeri je besplatan.

Objava Večeras: Priredba i dječja predstava “Basne za nas danas” na otvorenom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.