Prijava

Vaša prijava

Imate neku stvar koju više ne trebate? Neka postane dio Muzeja odbačenih predmeta

[]

Muzej odbačenih predmeta danas se vratio u Veliku Goricu! Privremeni postav će se otvoriti danas, 17. lipnja u galeriji Galženica i to s predmetima koje vi donesete. Stvari koje više ne trebate, ne koristite ili ste ih već namjeravali odbaciti možete donijeti danas u Muzej Turopolja u periodu od 10 do 15 sati. Tada će autorice Ana Katulić i Irena Boćkai prikupljati predmete – jedan po osobi – a onda s njima na otvorenju izložbe stvoriti popratni program nakon što ih “udome”.

„Vraćamo se u grad iz kojeg je sve krenulo kako bi sada, tri godine kasnije, ispričale novu priču o ovom putujućem projektu, održivom muzeju koji spaja kulturu i umjetnost s područjima ekološkog, društvenog djelovanja i novih tehnologija“, govore autorice Ana Katulić i Irena Boćkai.

Program će obuhvatiti rekapitulaciju svih posjetitelja, priča, gradova i predmeta, s naglaskom na utjecaj koji je projekt ostavio u lokalnoj zajednici. U posljednje tri godine Muzej je gostovao u Kninu, Krapini, Varaždinu, Puli, Pazinu, Ogulinu, na Zlarinu, u Zagrebu… Kroz njegov je fundus prošlo 100-tinjak predmeta, od kojih je većina sretno udomljena.

Objava Imate neku stvar koju više ne trebate? Neka postane dio Muzeja odbačenih predmeta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.