Prijava

Vaša prijava

Uoči Dana antifašističke borbe Marija Ajša Peuc predstavila knjigu “Oteto zaboravu”

[]

Svečano unaprijed obilježavajući Dan antifašističke borbe jučer je u prostorijama Centra za posjetitelje Turističke zajednice Velike Gorice u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Velike Gorice i općine Orle predstavljena knjiga Marije Ajše Peuc “Oteto zaboravu”. Knjiga je tiskana uz potporu Hrvatskog sabora i SABA RH.

U knjizi se radi o sjećanju na dane narodnooslobodilačke borbe u periodu od 1941. do 1945. godine, a koji su i u našem kraju bili veoma burni, krvavi i teški, te ih se ne treba zaboraviti. Kada bi ljudi znali više o tome što se točno događalo, ispravnije bi prosuđivali tu tematiku. Čak smo i za vrijeme Jugoslavije bili premalo informirani o hrvatskom antifašizmu – ističe autorica Marija Ajša Peuc, bivša predsjednica UABA Velika Gorica.

– Premalo se zna o brigadi koju su tada zvali ‘Miljenica naroda’, a danas se o njoj uopće i ne govori! I sama sam imala premalo znanja o toj temi, željela bih da se današnji mladi podrobnije informiraju o tom periodu – poručila je autorica.

Okupljenima se obratio i aktualni predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Velike Gorice i općine Orle.

Riječ je o krasnoj knjizi izdanoj uoči Dana antifašističke borbe o kojoj smo imali prilike čuti od same autorice, a predstavili smo i aktivnosti naše Udruge. U Udruzi imamo razne aktivnosti iako smo u godinama ali družimo se i aktivni smo prilagođeno našim godina. Ovim pute želim unaprijed svim građanima čestitati Dan antifašističke borbe Hrvatske – kazao je Berislav Župetić, aktualni predsjednik UABA Velika Gorica.

Objava Uoči Dana antifašističke borbe Marija Ajša Peuc predstavila knjigu “Oteto zaboravu” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Održana završna priredba