Prijava

Vaša prijava

HODOČAŠĆE Put zahvalnosti dug 10 kilometara od Kravarskog do Roženice

[]

Prije sad već malo više od godinu dana Stjepan Kolarec iz Kravarskog zavjetovao se Bogu da, ako preživi koronu i ako u toj strašnoj pandemiji on i njegova obitelj ostanu netaknuti, da će krenuti na hodočašće od Kravarskog do Roženice.

Nije ni znao kako će se u toj godini još srušiti i crkva u Kravarskom uslijed strašnog potresa, a njegovu je nakanu prepoznala i župa, pa i drugi mještani i vjernici koji su se lani, prvi put uputili na ovo zahvalno i zavjetno hodočašće za obnovu crkve i domovine.

Jučer su ponovo hodočastili, njih 132-oje uputilo se na put dug deset kilometara. Svatko je u srcu nosio svoj zavjet i zahvalu, uz zajedničku nakanu da im se crkva u Kravarsko što brže izgradi.

„Bilo je predivno! Uz naše mještane ove su godine prvi put hodočastili župljani cijelog Odranskog dekanata. Jedna je procesija išla iz Kupčine, kroz Pisarovinu, Jamnicu sve do Roženice. Lijepo je vidjeti toliko župljana i vjernika ne jednom mjestu“, govori nam Stjepan Kolarec.

Na križnom putu sudjelovalo je 180, a svetoj misi, koju je predvodio kravarski župnik vlč. Siniša Blatarić, prisustvovalo 300-tinjak ljudi.

Objava HODOČAŠĆE Put zahvalnosti dug 10 kilometara od Kravarskog do Roženice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.