Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan branitelja: Vi ste naši vitezovi i junaci!

[]

Zagrebačka županija obilježila je Dan hrvatskih branitelja, u spomen na 27. lipnja 1991., kada je uz rijeku Kupu na području Pokupskoga raspoređena 2. „A“ brigada ZNG-a, kasnije 2. gardijska brigada „Gromovi“.

Središnja svečanost održana je u Ivanić-Gradu. Obilježavanju je, uz brojne branitelje i postrojbe, nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a među nazočnim braniteljima bili su i članovi velikogorilkih brigada.

„Smatram da je važan preduvjet za kompletan odnos prema hrvatskim braniteljima ozračje u hrvatskom društvu i prepoznavanje uloge i doprinosa hrvatskih branitelja za slobodu koju danas imamo“, rekao je Medved.

U ime Zagrebačke županije uz obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, ratne zapovjednike i branitelje bili su zamjenik župana, ujedno i izaslanik predsjednika Sabora Ervin Kolarec, te zamjenik župana Damir Tomljenović.

„San o stvaranju hrvatske države branitelji su pretvorili u stvarnost. Danas se prisjećamo hrvatskih vitezova i junaka koji su dali svoj život za stvaranje tog sna. Županija ima kvalitetnu suradnju sa svim braniteljskim udrugama s kojima rade na njihovu dobrobit, te će tako nastaviti i u budućnosti“, poručio je Kolarec.

Objava Obilježen Dan branitelja: Vi ste naši vitezovi i junaci! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.