Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija i Velika Gorica dobile najveće ocjene za transparentnog proračuna

[]

Zagrebačka županija je sedmu godinu za redom dobitnica priznanja Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna. Riječ je o rezultatima istraživanja provedenog u razdoblju od studenoga 2021. godine do travnja 2022. godine te kojim je obuhvaćeno svih 20 županija.

Transparentnost se mjerila brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama, a to su u ovom ciklusu: godišnje izvršenje proračuna za 2020., polugodišnje izvršenje proračuna za 2021., prijedlog proračuna za 2022., izglasani proračun za 2022. i proračunski vodič za građane za 2022. godinu.

“Ovo je druga godina zaredom da je Zagrebačka županija ostvarila maksimalan broj bodova, a posebno treba istaknuti da se ovim istraživanjem vidi kontinuirani rast transparentnosti lokalnih i regionalnih jedinica”, navodi pročelnica Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije Marina Čolig.

Grad Velika Gorica također je dobio najveću ocjenu 5 za transparentnost proračuna. Općine Pokupsko i Kravarsko također imaju ocjenu 5, dok je Općina Orle dobila ocjenu 4.

Objava Zagrebačka županija i Velika Gorica dobile najveće ocjene za transparentnog proračuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.