Prijava

Vaša prijava

Ministar obrane ispričao se zbog nenajavljenog probijanja zvučnog zida

[]

Nakon iznenadnog probijanja zvučnog zida u subotu smo od Ministarstva obrane tražili informaciju zašto nije bilo najave redovnih letačkih aktivnosti za 2. srpnja. Strašan zvuk iznenadio je građane, posebice jer se dogodio nekoliko minuta nakon gašenja sirena za uzbunu koje se pale svake prve subote u mjesecu. Kako pišu brojni građani, bili su svjesni da se vjerojatno radi o običnim sirenama i probijanju zvučnog zida, no ipak su se uplašili.

Na propust nenajavljenih aktivnosti reagirao je i ministar obrane Mario Banožić, a izjavu koju smo dobili od Ministarstva prenosimo u cijelosti: “Žao mi je što je današnji probni let zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uznemirio građane Grada Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a time i Glavnog stožera Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unaprijed obavijestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida. Od Glavnog stožera OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i zapovjednika HRZ-a brigadnog generala Michaela Križanca zatražio sam hitno izvješće o tome zašto se propust dogodio i tko je za njega odgovoran.”, izjavio je ministar obrane Mario Banožić.

 

Objava Ministar obrane ispričao se zbog nenajavljenog probijanja zvučnog zida pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.