Prijava

Vaša prijava

Šiljakovina obilježila Petrovo uz folklorne susrete, Brešku ligu i pikado turnir

[]

Ovog vikenda slavilo se Petrovo i u Šiljakovini gdje su mještani na prigodan način obilježili dan zaštitnika i blagdan. Početak obilježavanja bila je vjerska procesija ulicom Ivana Šabana do križnog drva na raskršću prema ulici Đure Lučana te sveta misa.

Osim folklornih susreta koji su posebno oduševili okupljene, održao se i pikado turnir u organizaciji Pikado kluba Šiljakovina te Breška liga igranjem utakmica pet kola. Na Breškoj ligi pobijedili su domaćini koji su svladali Pokupsko 4:2.

Folklorni susreti su se vratili nakon dvije godine pauze uz izaslanike grada i županije. “Najavili su početak dobre suradnje pa se nadamo da će se uskoro vidjeti i konkretni rezultati te suradnje pa da selske udruge konačno dobiju prostore za rad kakve su svojim radom već odavno zaslužili.”, navode iz Šiljakovine.

Na folklornim susretima bilo je nekoliko točaka domaćina i gostiju. Iz FA Šiljakovine sudjelovale su sve folklorne skupine: “Mladi tamburaši iz FA “Šiljakovine” u tamburaškom intermezzu pokazali su koliko su puno naučili iako su na raspolaganju imali malo vremena i malo probi. Program je zaključila A skupina FA “Šiljakovina” koreografijom žetvenih običaja u Šiljakovini.”

Večer je završila uz zabavu i grupu Viking.

Objava Šiljakovina obilježila Petrovo uz folklorne susrete, Brešku ligu i pikado turnir pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.