Prijava

Vaša prijava

Bivši gradonačelnik Barišić zatražio aktiviranje saborskog mandata

[]

Bivši gorički gradonačeniik Dražen Barišić, koji je i dalje pod istragom zbog sumnje u malverzacije u slučaju “Petek”, a protiv kojeg je optužnicu nedavno podigao i EPPO (Ured europskog javnog tužitelja), zatražio je reaktivaciju saborskog mandata, potvrdili su nam iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Barišić je zahtjev predao jučer, a o Povjerenstvo će o njemu raspraviti na sljedećoj sjednici, nakon čega odluka ide u Sabor koji donosi konačnu odluku. Trenutno ga u klupama mijenja HDZ-ov načelnik općine Rugvica, Mato Čičak.

Barišić je mandat stavio u mirovanje 17.9.2020. nakon što je buknula afera oko namještanja natječaja, a on došao u fokus USKOK-ove istrage u slučaju u slučaju izgradnje pročistača. U pritvoru je proveo nekoliko mjeseci, a izlazi pred Božić 2020. Barišić je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika, gdje ga je kao vd zamijenio aktualni gradonačelnik Krešimir Ačkar, a nakon povratka iz pritvora nerijetko se pojavljuje u javnosti.

 

Objava Bivši gradonačelnik Barišić zatražio aktiviranje saborskog mandata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.