Prijava

Vaša prijava

Lopovi operiraju kad su građani na moru, recite susjedu da pripazi na stan

[]

Policija i ove godine podsjeća na akciju “Dobar susjed, siguran stan”, te poziva građane da, ukoliko odlaze na duži odmor ili bilo kakvo izbivanje iz kuće ili stana da o tome obavijeste susjede, rodbinu, dobre prijatelje kako bi im pripazili na stan dok su na putu.

“Susjed vam može doći otvoriti prozore, zaliti biljke, dići rolete ili uzeti poštu, može obići vaš automobil ako ste ga ostavili na parkiralištu ili provjeriti bicikl u podrumu, da se dobije dojam kao da je netko u stanu”, savjetuju iz Policije te podsjećaju da zlato, novac ili bilo kakve vrijedne stvari ne ostavljate kod kuće, već ih ponesete sa sobom ili čuvate u sefu.

U 2021. evidentirano je devet, a u 2020. 16 provala, što je značajan pad kaznenih djela. Najviše se provala događa u ljetnim mjesecima, kad su i najčešća izbivanja i godišnji odmori. Tako je u lipnju lani zabilježena jedna provala, u srpnju dvije, a u kolovozu čak njih šest.

 

Objava Lopovi operiraju kad su građani na moru, recite susjedu da pripazi na stan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.