Prijava

Vaša prijava

NAPOKON! Počinje rekonstrukcija opasnog križanja u Mlaki

[]

Iz Grada javljaju kako za dva dana, u srijedu 20.07. počinju radovi na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja na raskrižju Zagrebačke ulice – Ulice Nikole Kramarića – NC Ž310900 u naselju Velika Mlaka. Predviđenom rekonstrukcijom provest će se ugradnja nove tehnologije, implementacija neophodnih sklopova nadogradnje postojećeg semaforskog uređaja, raspodjela predmetne opreme unutar zone raskrižja, zamjena postojećih semaforskih stupova, dodavanje novih semaforskih lanterni i sl.

Prvi je to korak da se na tom području smanji broj prometnih nesreća koje su uslijed velikih gužvi, neopreznih vozača i neprilagođenih brzina, sve češće.

Radovi će biti podjeljeni u četiri faze, a izvodit će se od 20.07.2022. do 31.08.2022. Tijekom tog perioda promet će se odvijati sukladno elaboratu privremene regulacije prometa.

Radovi će se odvijati na središnjim građevinskim otocima na glavnom i sporednom privozu, na trokutastim otocima te dijelom na južnom privozu NC Ž310900. Uvođenjem faznog izvođenja radova nastojat će se provesti sva projektna rješenja uz što manje usporavanje prometnog toka.

Kako se u isto vrijeme izvode radovi i na nadvožnjaku koji se nalazi istočno od raskrižja na kojem se izvode radovi na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja pri izradi prometnog elaborata uzeta je u obzir i regulacija prometa na istome te je prometna signalizacija prilagođena tako da privremena regulacija prometa na raskrižju neće imati utjecaja na već postojeću privremenu regulaciju prometa na nadvožnjaku.

Objava NAPOKON! Počinje rekonstrukcija opasnog križanja u Mlaki pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.