Prijava

Vaša prijava

Tri su godine od kad nas je napustio Ivan Galeković Gale

[]

Teške tri godine su prošle od kad je život izgubio mladi vatrogasac Ivan Galeković Gale. Na današnji dan, 20. srpnja 2019. godine, Izgubio je život u akciji gašenja obiteljske kuće u Velikoj Gorici.

Ove godine po prvog je puta održan I. Memorijal Ivan Galeković – Gale u Velikoj Gorici kojom prilikom je otkriven i mural s njegovom slikom kod Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Vatrogasni dom u Mraclinu sada nosi njegovo ime kao i spomen ploča koja se nalazi na vatrogasnom domu.

Da je i dalje u srcima mnogih pokazuju i današnje poruke na društvenim mrežama. Dirljivo su ga se prisjetili i njegovi kolege vatrogasci koji su mu putem društvenih mreža poslali poruku. Prenosimo dio emotivne poruke: “Prijatelju, kolega, Ivek… I danas će biti sličan dan kakav je već zadnjih tri godine… težak, sjetan, svatko u nekoj svojoj misli, kao i milijun puta do tada, pa je li to trebalo biti tako. Veli se da čovjek planira a Bog se smije. I toga dana se on smijao kada si mu došao a nama je ostavio golemu nevjeru, tugu i žalost. Ostavio nas je da tugujemo i sjećamo se tvojeg osmijeha i sreće u svakodnevnom susretu sa tobom. Toga teškog, ljetnog popodneva resetirao si mnoge živote svojim odlaskom, mnoge si stavio na početničke postavke kojima se teško vrača u normalni život. Ali kako smo znali puno puta reći, samo pomalo i jak jer izbora nam nisi dao. Treća godina je iza nas od kada si nas napustio, a sjećanja su itekako friška. Svakodnevna i neumorna. Prijatelju, kolega, Ivek… Uvijek ćeš biti u našim hodnicima i kamionima, a do dolaska u tvoju postrojbu, želimo ti vatrogasni pozdrav, ponosan sa uzdignutom glavom ali tužan sa suzom u oku.”

Objava Tri su godine od kad nas je napustio Ivan Galeković Gale pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.