Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanin Davor Š. (36) dobio osam mjeseci zatvora zbog guranja policajca

[]

Sudac Općinskog suda u Zagrebu Velikogoričaninu Davoru Š. (36) nepravomoćno je dao presudu na osam mjeseci zatvora zbog incidenta koji je priuštio policajcima u Jedinici za zadržavanje i prepratu na Oranicama. Tamo je završio uhićen zbog teške krađe i to u alkoholiziranom stanju. Uz kaznu zatvore mu je izrečena sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Riječ je o situaciji iz 26. listopada kada je doveden na Oranice u Jedinicu za zadržavanje u pratnji velikogoričkih policajaca u sklopu provođenja obrade. Nakon što je pokušao samovoljno napustiti prostoriju u kojoj se nalazio, policajac mu je rekao da se smiri i da sjedne, a kako je okrivljeni nastavio hodati prema izlaznim vratima, svjesno je odlučio spriječiti policajca da ga zadrži. Policajca je objema rukama uhvatio za ovratnik jakne i snažno ga odgurnuo u drveni ormar koji se nalazio iza policajčevih leđa. Nije se uspio udaljiti jer je napadnuti policajac uz pomoć kolege uporabio sredstva prisile i vezivanja. – piše Jutarnji.

Okrivljenik je negirao krivnju, ali priznaje da je bio u alkoholiziranom stanju

Optuženi negira krivnju te navodi da se radi o krivom datumu, ali i da on nije nikoga gurao. “Ja sam inače radio u Policijskoj akademiji fasadu i tada sam vrijeđao policajce. Eksplozivan sam i poludim kad sam u pravu, ali nije istina da sam nasrnuo na policajca. Mene, inače, jedan drugi policajac mrzi i tereti me za krađu bakra koju nisam počinio, a kad me taj isti policajac legitimirao tog dana, rekao sam mu da nema što gledati moje dokumente kada zna kako se zovem. Uhićen sam, dakle, 25. listopada i prespavao sam u PP Velika Gorica, a sutradan sam prebačen na Oranice i tamo nisam nikoga gurao”, govori.

Drugi policajac naveo je kako je Davor Š. pod utjecajem alkohola vikao te nabijao rukama i nogama. Psihijatrijski vještak je s obzirom na nalaz preporučio obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu.

Olakotna okolnost muškarcu bila je to što je otac, no otegotna je to što već ima dvije osuđujuće presude za krađu i za prijetnju, ali i prekršajni grijesi u vidu kršenja Zakona protiv javnog reda i mira. Navedena kazna od osam mjeseci zatvora je dva mjeseca viša od zakonskog minimuma propisanog za navedeno kazneno djelo.

Objava Velikogoričanin Davor Š. (36) dobio osam mjeseci zatvora zbog guranja policajca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.