Prijava

Vaša prijava

Goričani brončani na Prvenstvu Hrvatske u graničaru

[]

U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta, djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi, ovih su se dana u Rijeci natjecala u graničaru i atletici i borila za titulu državnih prvaka. 750 sudionika državne završnice sudjelovalo je u sportskim natjecanjima.

Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje, dok je ekipa ŠSD Tur iz Velike Gorice u napetoj utakmici za treće mjesto bila je spretnija od ekipe iz Križevaca. Kod trkača najbrži su bili Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Osijek) i Patrik Tošić (Zagreb). Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, zajedno s tri prvoplasirana atletičara i atletičarke, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

. ‘’Djeca itekako ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje. To se pogotovo odnosi na onu djecu koja se ne bave sportskim aktivnostima. Za njih je ovo svjetsko prvenstvo. Predstavljanje svoje škole je jedinstvena prilika da se pojaviš na ovakvom nacionalnom natjecanju’’ istaknuo je Ivica Herceg, voditelj ekipe iz Velike Gorice.

Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika.

Objava Goričani brončani na Prvenstvu Hrvatske u graničaru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.