Prijava

Vaša prijava

Veselo je u Kobiliću: Slavi se dan mjesta uz seoske igre!

[]

Kobilić ovih dana slavi dan mjesta uz bogat program. Prvi dio proslave imali su za Gospu Karmelsku uz svečanu sjednicu i duhovnu proslavu, a danas je nastavak u znaku seoskih igara. Posebnost ovih igara je što su sve namijenjene za sve generacije, djecu i odrasle te nema razlike između muškaraca i žena – svi igraju zajedno!

“Imamo nošenje jajeta na žlici, skok u dalj, pretakalo, vožnju tački, bacanje kamena s ramena, trčanje u vreći i druge. Za sve posjetitelje imamo osvježavajuća pića i hranu.”, objašnjava nam predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kobilić Josip Vitez te dodaje kako je Kobilić odlično mjesto za život.

Kako govori, sve je u neposrednoj blizini, a mjesto je mirno i sve poželjnije za nove stanovnike. “Problem je jedino što nemamo građevinskih zemljišta na kojima bi se moglo nešto graditi. Oni koji svoje zemljište imaju, naravno da ga ne žele prodati već ga koriste za život.”, govori te dodaje kako imaju odličnu suradnju i komunikaciju s Gradom Velika Gorica. U naselju inače djeluje nekoliko udruga – umirovljenici, vatrogasci i nogometni klub koji odlično surađuju na čelu s Mjesnim odborom, ali i Gradom.

S time se slaže i gradonačelnik Krešimir Ačkar te navodi da je Kobilić ogledni primjerak kako bi Mjesni odbor trebao raditi. “Dajemo punu podršku svima koji se tako strastveno i entuzijastično posvećuju radu u svom mjestu. Nama ne preostaje ništa drugo nego da takvu ekipu, mladu ekipu podržimo.”, govori gradonačelnik.

Mnogo je okupljeno mladih i obitelji te, kako navodi gradonačelnik, vidljivo je da su ljudi zaista željni ovakvih događanja, posebice nakon dvije teške godine zbog pandemije. “Svaka pohvala za organizaciju, pozivamo i druge da budu kreativni i da osmisle nešto ovakvog tipa kako bi svojim mještanima pružili dodanu vrijednost.”, zaključuje.

Objava Veselo je u Kobiliću: Slavi se dan mjesta uz seoske igre! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.