Prijava

Vaša prijava

Bartolovo u Lomnici: Sve udruge u mjestu zajedničkim snagama pripremaju bogat progam

[]

Blagdan Svetog Bartola će se i ove godine uz proslavu obilježiti u Donjoj Lomnici kada se istovremeno i slavi dan mjesta. Raznolik program se ove godine održava u dva dana – subotu 27. i nedjelju 28. kolovoza. Kako nam govori Zlatica Krznarić iz KUD-a Nova Zora Donja Lomnica, proslava zapravo započinje trodnevnicama u Župnoj crkvi, a u subotu je na rasporedu centralna proslava na kojoj će se okupiti sve udruge koje djeluju u mjestu.

U organizaciju su uključene baš sve udruge i društva – od vatrogasaca, folkloraša, lovaca, umirovljenika, branitelja, mladih.. A svi oni su za posjetitelje i mještane pripremili bogat program.

U subotu su na rasporedu pokazne vatrogasne vježbe DVD-a Lomnica i dan otvorenih vrata od 10 do 14 sati, a navečer od 18 sati slijedi okupljanje ispred društvenog doma i zajednički odlazak na misu. U 19:30 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća, a nakon toga svečana sjednica Mjesnog odbora. Ako ih bude poslužilo i dobro vrijeme ovih dana, održat će se i otvaranje Školske ceste na kojoj već neko duže vrijeme traju radovi. Od 20 sati kreće prigodni program KUD-a Nova Zora na kojoj će nastupiti sve sekcije.

Trudimo se i svi smo se uključili. Sve sekcije su ovih dana imale probe, srećom pa nas se dosta već vratilo s mora i godišnjih odmora. Već po zatvaranju sezone smo dogovorili da krećemo s probama na ljeto zbog Bartolova. Idućeg mjeseca smo predstavnici Županije na Vinkovačkim jesenima pa krećemo s probama i za taj događaj.”, dodaje Krznarić.

U nedjelju 28. kolovoza, će se nakon mise u 12 sati održati humanitarna podjela kolača. U 16 sati kreće druga lomnička dječja olimpijada, a u 17:30 će NK Lomnica pokazati svoje nogometno znanje. Tu će naravno biti i fine hrane, a ekipa iz kluba pripremat će i kotlovinu. Od 20 sati počinje zabava i druženje uz grupu Crta bend.

Objava Bartolovo u Lomnici: Sve udruge u mjestu zajedničkim snagama pripremaju bogat progam pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.