Prijava

Vaša prijava

Poziv OPG-ovima: Donosimo lokacije i termine prikupljanja ambalažnog otpada

[]

Kao što obiteljsko poljoprivredna gospodarstva već znaju, obvezni su zbrinuti ambalažu sredstava za zaštitu bilja na propisan način. Stoga je izdana mreža i termini sakupljanja ambalažnog otpada za OPG-ove koji trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način.

Na području našeg grada navedena ambalaža će se prikupljati 19. rujna na dvije lokacije. Prva lokacija je ispred društvenog doma u Vukovini (Stara cesta 14) od 8 do 10 sati, a druga na platou ispred DVD-a Odranski Obrež (Obreška cesta 119) od 10:30 do 12 sati.

Sakuplja se isključivo prazna ambalaža ovih tvrtki proizvođača/uvoznika koji financiraju projekt i omogućavaju poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže. To su: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer
CropScience, Belchim Crop Protection HR (Orchem), Chromos Agro, Corteva, Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Iskra, Zelina Kemijska Industrija, Novag Agrochemicals (Genera), Nufarm, Monsanto, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena.

 

Objava Poziv OPG-ovima: Donosimo lokacije i termine prikupljanja ambalažnog otpada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.