Prijava

Vaša prijava

U Lomnici svečano obilježeno Bartolovo, danas nastavak uz zabavni program

[]

Donja Lomnica i ove godine svečano slavi Dan mjesta te blagdan sv. Bartolova, poznatiji kao Bartolovo. Obilježavanje je u subotu prošlo uz polaganje vijenaca poginulim braniteljima, svečano otvorenje Školske i Stepanske ulice te Svečanu sjednicu uz zabavni program koji je pripremilo Kulturno umjetničko društvo Nova Zora Lomnica.

“U Lomnici bi se mogao snimiti film o tome koliko toga se ovdje radi, ovo mjesto, jedno od najvećih u Velikoj Gorici, to apsolutno zaslužuje. Lomnica je sve što u Gorici možemo poželjeti – povezanost, društveni život, nogometni klub, infrastruktura, sve za djecu, sigurnost… Nastavit ćemo vas osluškivati i činiti ono što je potrebno i što tražite od nas.”, s ponosom je govorio gradonačelnik Krešmir Ačkar.

Kao i godina do sada, u organizaciju su uključene sve udruge i društva koje djeluju u mjestu – zajedno za ljepše slavlje. Milivoj Dianežević, predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica ispričao nam je da je slavlje počelo u četvrtak s misama trodnevnicama, a nastavlja se i na nedjelju. Dio obilježavanja bilo je i otvaranje Školske ulice, jedne od prometnijih ulica u mjestu, vrlo važne za sve stanovnike. “Prošle godine smo otvorili Odransku koja je promijenila vizuru u ulaz našeg mjesta, a sada se uredio centar. Promijenjene su instalacije, vodovodne cijevi, oborinsku kanalizaciju, autobusne stanice, ležeće policajce te nove biciklističke i pješačke staze. Sada smo cijelim putem povezani skroz do Gorice biciklističkim i pješačkim stazama.”, govori Dianežević te napominje kako je ovo posebno važno za djecu koja sada sigurno pješke ili biciklom mogu doći do matične škole.

U toku je trenutno i uređenje Nove ceste koja se oštetila za vrijeme uređenja Odranske ulice zbog preusmjerenja prometa. “Proširili smo novu cestu, mijenja se rasvjeta i stavljen je prvi sloj, a nakon slaganja instalacija će ići novi. U Športskoj ulici je napravljena nova vodovodna i kanalizacijska mreža te je svaka kuća dobila priključak. U međuvremenu smo krenuli s rekonstrukcijom raskrižja u Velikoj Mlaki te očekujemo da će se time prometne nesreće smanjiti.”, dodaje o uređenju prometne infrastrukture.

Proslava Bartolova nastavlja se i danas, u nedjelju. Nakon mise u 12 sati održat će se humanitarna podjela kolača. U 16 sati kreće Druga lomnička dječja olimpijada, a u 17:30 će NK Lomnica pokazati svoje nogometno znanje. Tu će naravno biti i fine hrane, a ekipa iz kluba pripremat će i kotlovinu. Od 20 sati počinje zabava i druženje uz grupu Crta bend.

Kako je izgledala proslava u subotu pogledajte u nastavku:

Objava U Lomnici svečano obilježeno Bartolovo, danas nastavak uz zabavni program pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.