Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA Ali Hazelwood: Ljubavna hipoteza

[]

Ljetni hit nakladničke kuće Sonatina istovremeno ispunjava sve preduvjete žanra romantičnih komedija i predstavlja simpatične aktere ljubavne priče koja neće razočarati niti najzahtjevnije čitatelje. Proglašen je najboljim ljubavnim romanom 2021. godine po izboru Amazona, već je dvije godine na samom vrhu najčitanijih knjiga članova Goodreadsa, a oduševio je i brojne hrvatske book blogere i književne recenzente aktualnih naslova.

Priča o neprijateljstvu glavnih junaka koja prerasta u ljubav smještena je u akademsku znanstvenu zajednicu, na prestižno američko Sveučilište Stanford. Olive Smith, mladu znanstvenicu na doktoratu koja o ljubavi ne želi niti razmišljati, puka slučajnost baci u zagrljaj Adamu Carlsenu, zgodnom ali omraženom mladom profesoru. Njih dvoje upuštaju se u lažnu vezu što im donosi neke prednosti, ali ne računaju na to da će se sve promijeniti kada se uplete ljubav.

Ali Hazelwood je neuroznanstvenica koja u slobodno vrijeme piše romantične komedije. Kroz simpatične likove koje smješta na sveučilište, progovara i o važnim ozbiljnim temama kao što su položaj žene u znanosti i društvu općenito, sveprisutni seksizam te koliko je ženama teže ostvariti vrhunske znanstvene rezultate u područjima u kojima dominiraju muškarci.

U potrazi za zabavnim ljubavnim pričama nemojte preskočiti Ljubavnu hipotezu, a raspoloživost primjeraka u Gradskoj knjižnici Velika Gorica provjerite OVDJE.

Pripremila: Anamarija Horvatinčić

Objava KNJIGA TJEDNA Ali Hazelwood: Ljubavna hipoteza pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.