Prijava

Vaša prijava

Najbolje brojke u državi: U našoj županiji najveći broj doseljenih, a najmanji odseljenih

[]

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o migracijskom saldu. Riječ je o podacima koji pokazuju usporedbu broja doseljenih i odseljenih stanovnika po županijama. Međužupanijski pozitivan saldo, dakle više doseljenih nego odseljenih, imalo je samo sedam županija te Grad Zagreb. Najveći broj u Hrvatskoj je bio u Zagrebačkoj županiji i to 1904 osobe. Zanimljivo je i kako je najveća migracija zabilježena upravo između naše županije i grada Zagreba.

Najveći pozitivan saldo ukupne migracije stanovništva u 2021., odnosno razliku između ukupnog broja doseljenih iz druge županije i inozemstva te ukupnog broja odseljenih u drugu županiju i inozemstvo također ima Zagrebačka županija (1.746 osoba).

U prošloj godini su mjesto stanovanja unutar Republike Hrvatske promijenile su 71 864 osobe. Iz inozemstva se doselilo 35 912 ljudi, a odselilo 40 424 osobe. Saldo migracije stanovništva Republike Hrvatske s inozemstvom bio je negativan i iznosio je -4 512.

Objava Najbolje brojke u državi: U našoj županiji najveći broj doseljenih, a najmanji odseljenih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.