Prijava

Vaša prijava

POČINJE ŠKOLA Dva nova produžena boravka, škole spremne za 595 prvašića

[]

Uoči početka nove školske godine škole čekaju spremne! Stiže 595 prvašića te 5600 učenika osnovnih škola, a teren je danas obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima. Učenike će na početku godine dočekati dva nova produžena boravka u Kvaterniku i Habdeliću. Osiguran je besplatni prijevoz, asistenti u nastavu, kao i radne bilježnice, mape i ostali tehnički pribor koji će školarce dočekati na klupama, a koje je osigurao grad.

Ministarsvo osigurava besplatne udžbenike, a Grad radne bilježnice, mape i tehnički pribor

U OŠ Nikole Hribara uređen je plato, škola je u potpunosti energetski obnovljena što je vidljivo i na računima za grijanje i struju, a čeka se u postavljanje solarnih elektrana kako bi đaci i profesori zimu dočekali mirni. I ostale škole estetski su se ponovile tijekom praznika; prošireni su sanitarni čvorovi, uređeni hodnici i učionice.

„Grad Velika Gorica izdvaja trećinu svog proračuna u svrhu predškolskog obrazovanja i školstva. Prošle godine bili smo, na razini Hrvatske, grad koji najviše ulaže u demografiju i mlade, a riječ je o ukupno 238 milijuna kuna koji su u našem odjelu. Samo za asistente u nastavi ulažemo četiri milijuna kuna kako bi svako dijete, za koje struka procijeni, dobilo asistenta. Moramo adekvatno odgovoriti na sve potrebe roditelja pa smo ove godine otvorili dva nova produžena boravka za koje grad ukupno izdvaja 3,5 milijuna kuna “, rekao je Ačkar.

Prvi tjedan škole školarcima će u prometu pomagati policija i vatrogasci. Naši će dobrovoljci dežuratiu zonama škola i djeci pomagati prijeći cestu.

Objava POČINJE ŠKOLA Dva nova produžena boravka, škole spremne za 595 prvašića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.