Prijava

Vaša prijava

FOTO Kravarsko svečanom sjednicom obilježilo Dan mjesta

[]

Kravarsko danas slavi – dan je Općine koji je obilježen polaganjem vijenaca, svetom misom, domjenkom te svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Kravarsko. Na sjednici su se okupili brojni uvaženi gosti, predsjednici udruga, predstavnici gradova, općina i županije, ali i Hrvatskog sabora.

U uvodnim riječima su predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Horvačić i načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec podsjetili na što je sve Kravarsko prošlo u prethodnih dvije godine, ali i koliko se mnogo radi na revitalizaciji mjesta. Ističu kako je fokus zajedništvo, obnova i omogućavanje svojim mještanima da s mirom i sigurno žive u svojim bregima.

Punu podršku u radu daje im Zagrebačka županija: “Sudjelujemo u kreiranju boljeg života ove općine kroz odličnu suradnju sa školama, poljoprivrednicima, onima odgovornima za društvene djelatnosti, a čiji rad posebno pohvaljujem.”, govori zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Spomenuli su se u svojim govorima brojnih projekata koji su provedeni u prethodne dvije godine od kojih se najviše ponose izgradnjom nove Crkve uzvišenja Svetog Križa, sanacijom klizišta i prometnica, povećanjem sufinanciranja djece i mladih te nastavkom vrijednih projekata koji okupljaju stanovništvo.

Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i Ministar hrvatskih branitelja pohvalio je rad Općine kroz ove dvije godine, ali i od samih početaka: “Pozdravljam vas i prenosim iskrene čestitke predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Važno je spomenuti trenutke potresa, tih par sekundi koji su promijenile živote. Tog trenutka je važno bilo biti dostupan i prepoznati prioritete. Mogu posvjedočiti naporima i dobroj organizaciji koju ste iskazali ovdje, od načelnika Općine do svih mještana.”

Mnogo u Općini Kravarsko rade i za mlade, ali i za starije generacije, kao i za one kojima je potrebno malo više pomoći. Posebno su spomenuti tako hvalevrijedni projekti “Pokrenimo kulturu u Kravarskom” u koji su se uključile brojne udruge osmišljavanjem radionica, te projekt “Zaželi” koji je omogućio teže zapošljivim ženama mjesto na tržištu rada, a ujedno time pomogao više od stotinu starijih i bolesnih s područja Općine.

“Kravarsko opstaje, raste i ima sve viši standard. Činite Kravarsko ljepšim i upravo onakvim kakav bi svaka mlada obitelj željela imati. Možete biti primjer svima jer dokazujete energiju, entuzijazam te svakom problemu pristupaju svim srcem i do kraja.”, , uputio je tople riječi podrške Općini Kravarsko gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Na kraju Sjednice podijeljena su javna priznanja kandidatima koji su se istaknuli svojim djelovanjem. Priznanje su primili Ella Zlodi, David Juvan, Goranka Cividini, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kravarsko, KUD Kravarsko, Udruga umirovljenika Kravarsko, Udruga Pet plus te Udruga žena Općine Kravarsko.

Objava FOTO Kravarsko svečanom sjednicom obilježilo Dan mjesta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.