Prijava

Vaša prijava

UPIŠI SE NA DEBATU: U četvrtak upisi u novu skupinu srednjoškolaca

[]

Tko još nije čuo za debatu ili o njoj želi saznati više, neka se uputi u Gorički klub mladih i na oglednom satu sazna sve o ovoj iznimno važnoj aktivnosti koja pomaže u komunikaciji, razvoju kognitivnih sposobnosti, ali i u još mnogo, mnogo toga.

U četvrtak, 15. rujna, će se u 20 sati održati ogledni sat debate u Goričkom klubu mladih (drugi kat Doma kulture Galženica). Na ogledni sat se pozivaju srednjoškolci koji žive na području Velike Gorice, ali i oni koji školu pohađaju u Zagrebu ili drugim gradovima. Pozivaju se i svi oni koji žele saznati što je to uopće debata, kako izgledaju radionice te što se s debatom sve može postići. Na oglednom satu u četvrtak će se zainteresirani srednjoškolci moći i upisati u novu debatnu godinu.

Međužupanijsko natjecanje iz debate

Debatne radionice namijenjene su svima te nikakvo iskustvo nije potrebno. “Tražimo mlade koji žele naučiti izraziti svoje stavove, naučiti mnogo o opće važnim temama, pripremiti se za budući studentski život, poboljšati komunikaciju, sudjelovati na natjecanjima i pokazivati stečeno znanje.”, govori voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica Katarina Drvodelić.

Napominje i kako debata nije samo za one srednjoškolce koji su inače voljni puno pričati, već i za one sramežljive koji možda tek uče kako se malo otvoriti. Vjeruje da će im debata upravo u tome pomoći, a jedino što traži od srednjoškolaca jest da su spremni učiti i doći otvorenih umova. 

“Tolerancija nam je glavna premisa na debati tako da radimo različite teme – od onih o kojima se i sada može čitati, do onih kod kojih smo bili sigurni da se više nema što raspravljati. Ideja je ponuditi novu vrstu aktivnosti omogućava razvijanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te formiranje kritičkih stajališta o društveno važnim i aktualnim temama.”, govori voditeljica Drvodelić te podsjeća kako iz godine u godinu imaju sve bolje rezultate te da su se sada već dva puta plasirali na Državno natjecanje iz debate.

Na ogledni sat možete doći bez obaveza i samo kako biste saznali o čemu se radi. “Želim mladima ponuditi prostor za izlaganje vlastitih stavova i nadmetanje u kvalitetnim raspravama.”, zaključuje Drvodelić.

Pratiti njihov rad možete i na Facebook stranici kluba, a više informacija možete dobiti na telefonski broj 0998208151 (Katarina Drvodelić).

Objava UPIŠI SE NA DEBATU: U četvrtak upisi u novu skupinu srednjoškolaca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.