Prijava

Vaša prijava

BRAVO NINA! Atletičarka donijela mediteransko srebro u Veliku Goricu

[]

Nina Vuković, najbolja atletičarka Maraton kluba Velike Gorice, prethodnog je vikenda sudjelovala na U23 Prvenstvo Mediterana u atletici koje se održalo u talijanskoj Pescari.

Prvi dan je, kako navode iz Maraton kluba, za Ninu bio savršen jer se u sastavu Hrvatske atletske reprezentacije za mlađe seniore/ke na trci od 800 m plasirala na ukupno drugo mjesto s vremenom 2:08,46 min. Ispred srebrne Nine bila je tek domaća trkačica, zlatna Eloisa Coiro sa 2:07:55 min., dok je nakon Nine u cilj kao brončana utrčala Francuskinja Bianchi Francesco.

“Nakon srebra u štafeti 4 X 400 m, osvojenog na Prvenstvu Balkana 10.06. 2022. u Rumunjskoj Craiovi, ovo je do sada najuspješniji Ninin osobni plasman na nekom međunarodnom natjecanju.” objašnjavaju iz Maraton kluba.

Vuković trenutačno u disciplini 800 m po tablicama sezone Hrvatskog atletskog saveza za 2022. uvjerljivo zauzima prvo mjesto s vremenom 2:06,87 min., te je na navedenoj dužini staze aktualna prvakinja Hrvatske u dvorani i na atletskoj stazi na otvorenom.

Objava BRAVO NINA! Atletičarka donijela mediteransko srebro u Veliku Goricu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.