Prijava

Vaša prijava

Budi čuvar prirode i bogatstava Velike Gorice – otkrij kako na radionici!

[]

Udruga Ekoregija Velika Gorica uz financijsku podršku Grada Velike Gorice organizira provedbu projekta Čuvar prirode biti je lako – Otkrij kako!, koncipiranog kao kombinacije edukativno-informativno-umjetničkih aktivnosti na temu zaštite prirodnih
bogatstava Velike Gorice.

U suradnji s s Veleučilištem Velika Gorica, Gimnazijom Velika Gorica te nadležnim mjesnim odborima, osnovnim i područnim školama predviđeno je održavanje četiri poludnevne radionice. Iste će se održati u Buševcu, Mraclinu, Velikoj Buni i Lukavcu.

“Osim volonterskog angažmana velikogoričkih gimnazijalaca, u provedbi aktivnosti sudjelovat će renomirani stručnjaci iz područja popularizacije važnosti zaštite okoliša. Radionice će obuhvaćati predavanja na temu očuvanja tla, vode i zraka našeg Turopolja, nakon čega će se sudionici opustiti uz art radionice oslikavanja prirode okom djeteta”, objašnjavaju iz Udruge Ekoregija.

Radovi koji nastanu bit će pripremljeni za izložbu zajedničkih radova te poslužiti kao trajna uspomena, ali i edukacija o važnosti prirodnih bogatstava oko nas. Sadržaj je prilagođen dječjem uzrastu i primarno su pozvana djeca s roditeljima, no otvorene su za sve te iz Ekoregije vjeruju da će iste biti zanimljive i odraslima.

Voditeljica radionica je članica Ekoregije i profesorica s VVG-a, Izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura, koja je ujedno i „dizajnerica projekta”. Već duži niz godina sudjeluje i radi na različitim projektima zaštite okoliša, dobitnica je državne nagrade za znanost u kategoriji popularizacije znanosti, kao i nagrade National Geographica za projekt Zelena optika kojim se već sudjelovalo u programima i projektima zaštite okoliša.

Eko radionice će se održati po sljedećem rasporedu:

− 17.09.2022. od 10 do 14 sati, Vatrogasni dom Mraclin
− 17.09.2022. od 15 do 20 sati, Vatrogasni dom Buševec
− 24.09.2022. od 10 do 13 sati, Društveni dom Lukavec
− 08.10.2022. od 10 do 13 sati, Vatrogasni dom Velika Buna

Objava Budi čuvar prirode i bogatstava Velike Gorice – otkrij kako na radionici! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.