Prijava

Vaša prijava

Velikih 125 godina djelovanja! DVD Kuče proslavilo obljetnicu osnutka društva

[]

Davne 1897. godine u Kučama je zabilježeno osnivanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Do osnivanja društva došlo je u vrijeme kad su domovi i ostali objekti bili građeni od drveta i nužno je bilo braniti se od požara, a to su jedino mogli organiziranim radom i zajedništvom.

Uspješno tako djeluju već 125 godina, a sada su i proslavili obljetnicu osnutka. “Uvijek govorim, vatrogastvo je najveća snaga Zagrebačke županije. Vatrogasci su uvijek tu kako bi pomogli ljudima kojima je pomoć potrebna. Hvala vam na vašem vremenu koje poklanjate društvenoj zajednici“, prisustvujući proslavi rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, dodavši da je Županija izdvojila ove godine 7.2 milijuna kuna za opremanje vatrogasnih društava, školovanje i edukaciju kadrova. Veliku obljetnicu vatrogascima Kuča čestitao je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

DVD Kuče trenutno ima 60-ak aktivnih članova te 19 operativnih vatrogasaca.

Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Objava Velikih 125 godina djelovanja! DVD Kuče proslavilo obljetnicu osnutka društva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.