Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija pomaže poljoprivrednicima s milijun kuna subvencija

[]

Zagrebačka županija, kako bi ublažila globalne poremećaje cijena repromaterijala – sjemena, presadnica, gnojiva, zaštitnih sredstava, sufinanciranjem pomaže poljoprivrednicima. Za tu svrhu izdvojit će milijun kuna za sufinanciranje troškova nabave i kamate na kredite za nabavu poljoprivrednog repromaterijala za sjetvu ratarskih kultura te sjetvu i sadnju presadnica na području Zagrebačke županije u 2022. godini.

“Bilo da se radi o sufinanciranju troškova nabave poljoprivrednog repromaterijala ili o subvencioniranju kamate kredita koji je dignut da bi se nabavio repromaterijal, opći uvjeti su za sve isti.”, objašnjavaju.

Prihvatljivi korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća upisana u Upisnik poljoprivrednika u Zagrebačkoj županiji najkasnije do 31. prosinca 2021. godine, a koja imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Županije. Važno je i da sjetvu i sadnju obavljaju na području Zagrebačke županije te da nemaju nepodmirenih obaveza prema evidenciji koju vodi nadležna porezna uprava.

Potpora za nabavu poljoprivrednog repromaterijala za sjetvu i sadnju dodjeljuje se u vrijednosti od najmanje 2.000,00 kuna ukupnih prihvatljivih troškova, u iznosu do 50% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, a najviše do 3.000,00 kuna po korisniku.

Potpora za subvencioniranje kamate za kreditiranje sjetve i/ili sadnje dodjeljuje se u vrijednosti do 40.000,00 kuna po korisniku. S time da najmanji iznos kreditiranja mora iznositi 10.000,00 kuna, a najveći iznos kreditiranja je milijun kuna. Kamatna stopa smije iznositi do 4% godišnje, za cijelo razdoblje otplate kratkoročnog kredita, a Zagrebačka županija subvencionira ukupnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje otplate kredita.

Javni pozivi su otvoreni do 15. studenoga 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava, a zahtjevi se obrađuju po redoslijedu zaprimanja.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Objava Zagrebačka županija pomaže poljoprivrednicima s milijun kuna subvencija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dani europske baštine 2022.