Prijava

Vaša prijava

Grad pomaže poljoprivrednicima: Otvoren natječaj za dodjelu potpora

[]

Grad Velika Gorica objavio je Natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2022. godinu. Poljoprivrednim gospodarstvima se potpore dodjeljuju za umjetno osjemenjivanje krava i junica te uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac).

Za umjetno osjemenjivanje krava i junica se potpora odobrava u visini do 100% iznosa troškova po osjemenjenoj kravi ili junici (ne uključujući pregone), a najviše do 10.000,00 kuna godišnje po korisniku. Kod uzgoja i držanja izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja se potpora odnosi na držanje kobila i pastuha hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak, krmača i nerasta turopoljske svinje, pasmine definirane u Popisu izvornih i zaštićenih pasmina i sojeva domaćih životinja.

Iznos potpore je do 500,00 kuna po grlu konja te do 500,00 kuna po grlu svinje. Iznos potpore po korisniku za turopoljsku svinju iznosi najviše do 30.000,00 kuna, za hrvatskog posavca do 5.000,00 kuna.

Natječaj za osjemenjivanje je otvoren do 15. prosinca ili utroška sredstava, a za uzgoj i držanje zaštićenih pasmina do 30. rujna ove godine, odnosno do utroška sredstava. Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili na tel. 6269-947.

Više o općim uvjetima i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na stranici Grada OVDJE.

Objava Grad pomaže poljoprivrednicima: Otvoren natječaj za dodjelu potpora pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Sveti Nikola u Lojtrici