Prijava

Vaša prijava

Međunarodna biciklistička utrka “CRO RACE” ponovno će proći Velikom Goricom

[]

Idućeg tjedna, od utorka 27. rujna pa do nedjelje 2. listopada će se ponovno održavati Međunarodna biciklistička utrka „CRO RACE 2022“. Utrka se održava u šest etapa od kojih zadnja etapa počinje u nedjelju, 2. listopada, u Svetoj Nedelji, a završava u Zagrebu. Upravo u nedjelju će se biciklisti od 10:50 pa do 14:55 sati kretati i po našoj županiji, a proći će i Velikom Goricom.

Ruta od Svete Nedelje kroz Goricu do Zagreba

Start je u Svetoj Nedelji, a ovo je planirani ostatak puta – Grada Svete Nedjelje (start) preko Samobora i dalje u smjeru Kerestinca i Lučkog, zatim prometnicama Grada Zagreba – Avenija Dubrovnik, SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca prema Velikoj Gorici i dalje Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Soblinec, autocesta A4, Grad Zagreb – Slavonska avenija – Hrvatske bratske zajednice – Grada Vukovara – Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva te do ulaska u dva završna kruga centrom i prometnicama Gornjeg grada s ciljem u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod „HNK-a“).

Iz policije javljaju da će prije i za vrijeme prolaska biciklista promet na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan. U Velikoj Gorici će biciklisti prolaziti Zagrebačkom od Buzina, nakon toga ući u Veliku Goricu u Ulicu kneza Ljudevita Posavskog, Ulicu Matice Hrvatske pa napraviti obilazak do Rakarske i nakon toga na Aveniju Ivana Pavla II i dalje obilaznicom.

Na području Centra i Gornjeg Grada Zagreba promet biti zatvoren između 12.30 i 15.30 sati. “Građanima se unaprijed ispričavamo zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te ih pozivamo da koriste alternativne pravce dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, molimo da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama zagrebačke županije i Grada Zagreba.”, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice kao što su Branimirova ulica, Avenija Dubrava, Zagrebačka avenija, Ulica grada Vukovara i druge obilazne pravce.

Objava Međunarodna biciklistička utrka “CRO RACE” ponovno će proći Velikom Goricom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.