Prijava

Vaša prijava

FOTO Radovi na Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja polako se bliže kraju

[]

Radovi na Interpetacijskom centru Muzeja Turopolja u punom su jeku. Tim povodom danas je lokaciju obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima te komentirao kako radovi odlično napreduju. “Najteži i najopsežniji radovi su obavljeni. Investicija je ovo od 9,7 milijuna kuna od čega je 8,3 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europske unije.”, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Previđeni završetak radova je 1. prosinca ove godine. “Interpretacijskim centrom Muzeja Turopolja, osim eksponata koji će se moći ostavljati u prizemlju i podrumu, ovdje će biti radionice čuvanja turopoljske baštine, materijalne i nematerijalne, te razne igraonice. Ovdje će se očuvati baština turopoljskog hrasta, sve ono kako su naši stari radili i kako su radili, sve to će biti očuvano i implementirano u budućnost naše Velike Gorice i Turopolja.”, zaključuje.

Podsjetimo, Interpretacijski centar Muzeja Turopolja bit će od velikog značaja za muzejsku djelatnost u gradu i čitavom Turopolju. Interpretacijski centar će sadržavati muzejski depo u koji će se pohraniti građa Muzeja Turopolja, multifunkcionalnu dvoranu, uredske prostore za djelatnike Muzeja te prostor za pedagošku i andragošku muzejsku djelatnost. Stara zgrada Muzeja će se obogatiti novim sadržajima.

Objava FOTO Radovi na Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja polako se bliže kraju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Sveti Nikola u Lojtrici