Prijava

Vaša prijava

Upoznajte osobe oštećena sluha i govora, čekaju vas na Galženici

[]

Međunarodni je dan osoba oštećenog sluha i govora, a članovi istoimene udruge koja djeluje na području Zagrebačke županije i Velike Gorice danas građanima na Galženici dijele kartice s dvoručnom i jednoručnom abecedom, kako bi ih upoznali i senzibilizirali na postojanje osoba oštećena sluha u njihovoj blizini, okolini, kao i s preprekama s kojima se najčešće susreću. Upravo je manjak komunikacije jedna od najčešćih prepreka, odnosno primanje i prijenos informacija. Osobama oštećenog sluha i govora često su potrebni prevoditelji ili komunikacijski posrednici. Za sad nisu imali u tome puno sreće, no ne odustaju pa se i ove godine javljaju na natječaje ministarstva, govori nam tajnica već spomenute udruge, Marijana Ibriks.

Na području Zagrebačke županije 65 je osoba, članova i članica udruge, a ovih dana pojačano upoznaju građane svojim aktivnostima i djelovanjem, kako danas tako i u tjednu pred nama, ujedno Međunarodnom tjednu gluhih osoba.

Nešto više o njihovom radu moći ćete čuti u srijedu, 28.rujna u 18 sati u Gradskoj knjižnici gdje će predstaviti raznolikost osoba oštećena sluha i govora, te pokušati iskustveno prenijetikako je to imati oštećenja prilikom komunikacije.

„Trudimo se još više toga napraviti i u Gorici i u Zagrebačkoj županiji, paralelno radimo na tri projekta i nadamo se uspjehu“, govori Ibriks i dodaje kako će današnji dan završiti na Ključić brdu, uz prigodnu roštiljadu i druženje ali i prvo amatersko natjecanje osoba oštećena sluha i govora u luku i strijeli.

Objava Upoznajte osobe oštećena sluha i govora, čekaju vas na Galženici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.