Prijava

Vaša prijava

PET PLUS I UDRUGA MLADIH Bunski travnjak ponovo nogometni centar!

[]

Mala Buna danas je ponovo centar malog nogometa, ovoga puta u revijalnom tonu i sasvim drugačijoj sportskoj priči. Udruga mladih iz Bune ugostila je udrugu “Pet Plus” iz Orla, a dečki su u četiri ekipe (jedna ekipa Pet plus i tri ekipe ulica i kvartova u Buni op.a) zahaklali mali nogomet na terenima.

Igra se sportski, igra se za senzibilizaciju, zdravlje, druženje i rehabilitaciju jer riječ je o udruzi za prevenciju ovisnosti i rehabilitaciju liječenih ovisnika u terapijskoj zajednici. Ovaj se zajednički program održava već četvrtu godinu u sklopu projekta „Ništa nije učinjeno u jednom danu“, a prilika je to da se korisnici druže, treniraju, izbacuju stres, socijaliziraju, iskoriste slobodno vrijeme i nauče funkcionirati u zajednici. Projekt financira Ministarstvo zdravstva, a provodi se u suradnji sa Psihijatrijskom bolnicom Vrapče.

Korisnici udruge „Pet plus“, koja postoji već 22 godine, žive u zajedničkom objektu u Orlima. Trenutno ih je 15 u kućanstvu, što je i maksimalna brojka kako bi se svakom posebno posvetili, govori tajnica udruge Andreja Radinger. „Imamo stalno zaposlene i stručne suradnike koji rade s korisnicima čiji je boravak na dobrovoljnoj bazi. Oni imaju organiziraju vrijeme, pa tako sudjeluju u radnoj terapiji, čiste, spremaju, uređuju kuću, okućnicu i skladište, sve što nastane njihovih je ruku djelo“, govori Radinger.

Boravak u Buni prilika je za nove sportske susrete, druženja, senzibilizaciju njih ali i mještana koji su se ove godine u velikom broju odazvali na turnir, dodaje predsjednik bunske Udruge Marko Đurašin. „Rado surađujemo s drugim udrugama, pokušavamo ponuditi i neke nove sadržaje, poželjeli smo senzibilizirati našu javnost i mještane i uključiti ih i u današnji turnir. Mislim da smo u tome uspjeli“, zaključuje Đurašin.

Dobrog sportskog duha nije nedostajalo, o čemu svjedoči i naša galerija:

 

Objava PET PLUS I UDRUGA MLADIH Bunski travnjak ponovo nogometni centar! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.