Prijava

Vaša prijava

Volite pisati? Prijavite svoju kratku priču na književni natječaj Ogranka Matice hrvatske

[]

Ako se bavite pisanjem, poziv Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici stvoren je za vas. Riječ je o književnom natječaju za proznu formu -kratka priča- pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom koji traje do 25. prosinca ove godine.

Kako navode iz Ogranka, u natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja države s radom koji do sada nije objavljen. Kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta.

Najbolji rad odabrat će prosudbeno povjerenstvo, a najbolji autori će biti predstavljeni u ožujku iduće godine te objavljeni u časopisu Luč.

Evo i uvjeta:

  • Rad treba poslati i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom
  • Kratku priču potrebno je umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku
  • Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen
  • Rukopisi se ne vraćaju autorima
  • Natjecatelji moraju dostaviti svoj rad do 25. prosinca 2022. na adrese:
    Poštom: Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) ili elektroničkom poštom: natjecaj.matica.gorica@gmail.com

Objava Volite pisati? Prijavite svoju kratku priču na književni natječaj Ogranka Matice hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.