Prijava

Vaša prijava

SLUČAJ PROČISTAČ Državna komisija prihvatila žalbu Elektrocentra Petek; poništila odabir Strabaga

[]

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je odluku o poništenju Odluke o odabiru u postupku javne nabave sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica.

“Ovom Odlukom prihvaćena je žalba društva Elektrocentar Petek d.o.o., te je poništen odabir društva Strabag AG kao izvođača radova na izgradnji pročistača”, javljaju iz VG Vodoopskrbe.

Kronologija postupka

Kako se kronološki navodi u priopćenju iz VG Vodoopskrbe;

*05.07.2021. objavljena je obavijest o nadmetanju za otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnju nadzorno upravljačkog sustava.

*Objavi postupka prethodilo je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u periodu od 17.06.2021. do 27.06.2021.,

*Nakon više uloženih žalbi i traženih pojašnjenja potencijalnih ponuditelja, otvaranje ponuda održano je dana 12.01.2022 u 08:00 sati, te su zaprimljene 3 ponude. Nije bilo primjedbi prisutnih ovlaštenih predstavnika naručitelja i ponuditelja na postupak otvaranja ponuda.

*Nakon završenog postupka te nakon što je za izvođača odabran STRABAG, čiija ponuda iznosi 163.195.795,70 HRK bez PDV-.

*Sredinom srpnja zaprimljena je žalba na odluku o odabiru od zajednice ponuditelja ELEKTROCENTAR PETEK, d.o.o. i MAGNUM SUPRA d.o.o.

*Državna komisija 22.rujna 2022. donosi Rješenje kojim prihvaća žalbu te poništava odluku o odabiru.

“Naručitelju VG Vodoopskrbi naloženo je da se cjelokupni predmet vraća na ponovno postupanje, odnosno postupak pregleda i ocjene ponuda”, stoji, među ostalim, u priopćenju.

 

Objava SLUČAJ PROČISTAČ Državna komisija prihvatila žalbu Elektrocentra Petek; poništila odabir Strabaga pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.