Prijava

Vaša prijava

NOVITETI GASTRO TUROPOLJA Ostaju kotlovina i nedjeljni ručak, stiže Dječji gastro!

[]

Dolaskom Maje Toth na mjesto direktorice Turističke zajednice Velike Gorice ova je ustanova napravila mali, ali siguran, zaokret u svom radu i poslovanju, uvodeći neke novitete (osvježenje) u postojeće manifestacije i način rada. Tako će i ovogodišnji Gastro Turopolja, izrastao na čvrstim temeljima i isprobanim ponudama te uhodanoj ekipi, dobiti jedno osvježenje, boost, pomlađivanje u vidu nekih novih sadržaja.

Gastro tjedan po restoranima od 10. do 16.10

Gastro tjedan traje od 10. do 16. listopada po velikogoričkim restoranima, a uvod u gastro vikend bit će predavanje „Povezivanje lokalnih proizvođača i građanstva na primjeru modela Solidarne razmjene“ koje će u Centru za posjetitelje u 17 sati održati Vegora.

Dječji gastro uz igraonice, predstavu, kuharski dvoboj

Novitet ovogodišnjeg Gastrofesta je i Dječji Gastro koji će se na već poznatom platou oko TZVG I Muzeja održati u subotu, 15. listopada. Uz ponudu velikogoričkih ugostitelja organizirana je prodajna izložba radova dječjih zadruga, igraonica za mališane, stiže Jozo Bozo, dječji zbor “Cvrkutavci”, FA Turopolje, sprema se i kuharski dvoboj te glazbeni i plesni program i koncert.

Finale Gastrofesta u nedjelju, evo što vas čeka

Dan kasnije, u nedjelju, središnjica je Gastrofesta. Uz bogatu ponudu naših ugostitelja čeka vas i natjecanje u pripremi najbolje turopoljske kotlovine, lovačka društva spremat će gulaš, a brojne udruge razne domaće specijalitete poput turopoljske svinje s ražnja, kiselog zelja s buncekom, krvavica, paprikaša…

Stižu nam i gosti iz Dugog Rata, Bilja, Zagorja, Neretve, društva žena koja pripremaju kolače i štrukle, VG Legacy i ostale humanitarne udruge prodavat će gastro slanu i slatku ponudu u humanitarne svrhe, a Udruga vinara i vinogradara Grozd nudit će domaće vino. Naravno, sve će biti začinjeno i dobrom glazbom i dobrom zabavom, a oba dana (i subota i nedjelja) na prostoru Gastrofesta svoje će proizvode izlagati i prodavati obrtnici, izlagači, suvenirci i OPG-ovi pa ćete domaće moći i kupiti i probati i ponijeti kući.

Vidimo se!

 

Objava NOVITETI GASTRO TUROPOLJA Ostaju kotlovina i nedjeljni ručak, stiže Dječji gastro! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.