Prijava

Vaša prijava

DOĐI I PROBAJ Meksičke mole, češki gulaš i doručak iz Costa Rice

[]

Uoči Međunarodnog festivala tradicijskih glazbala, u Buševcu je u subotu prava gastro gozba. Gosti, sudionici festivala iz Meksika, Costa Rice i Poljske pripremit će i ponuditi svoje specijalitete. Počinjemo u 18 sati na prostoru Etno zadruge nakon čega selimo u dom kulture na festival. Evo što je na meniju:

MEXIČKE MOLE POBLANO
Postoje stotine poznatih recepata za mole u Meksiku, ali ”mole poblano” je najpoznatiji.  Postoji nekoliko teorija koje opisuju podrijetlo mole poblana, ali najpopularnija tvrdi da su ga izumile časne sestre u samostanu Santa Rosa tijekom ranog kolonijalnog razdoblja. Reecept za mole poblano sastoji od dvadesetak različitih sastojaka, a neki od najvažnijih su kakao, različite vrste meksičkog čilija i topli začini poput klinčića, pimenta i sjemenki korijandera.

 

IZ COSTA RICE STIŽE GALLO PINTO
Gallo pinto tradicionalno je jelo za doručak koje je uobičajeno u Kostariki. Jelo je napravljeno od crnog graha i bijele riže, stvarajući crno-sivu boju po kojoj je jelo i dobilo ime.

 

ČEŠKI GULAŠ
Internacionalno jelo, ovaj put u češkoj varijanti, Gulaš s tradicionalnim češkim prilogom – okruglicama. Zove se “zemička” ili “kvasna knedla”, A priprema se od brašna, kvasca, jaja i lepinje.

TORTILLE I TEQILA PARTY U PETAK

 

Dan ranije, u petak, 30.rujna od 18 sati na istom mjestu počinje “Tortille i tequila party”. Birajte! Dobra hrana i dobra zabava su uključeni!

Objava DOĐI I PROBAJ Meksičke mole, češki gulaš i doručak iz Costa Rice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.