Prijava

Vaša prijava

Mjesni odbor Čička Poljana pokrenuo peticiju za čišćenje Odre

[]

S ciljem zaštite i očuvanja vodenog resursa rijeke Odre te uređenja obale s ciljem kvalitetnijeg i ugodnijeg života uz rijeku Odre, Mjesni odbor Čička Poljana poziva na potpisivanje peticije s motom “TKO, AKO NE MI? KADA, AKO NE SADA?“

Ciljevi su inicijative, kako se navodi, izmuljivanje i čišćenje rijeke Odre i potoka Ribnica u Čičkoj Poljani, uređenje obale te gradnja šetnice i mosta preko rijeke Odre da bi ona postala prohodna za vozila i pješake.

“Potpisivanjem ove peticije želimo potaknuti odgovorniji pristup prema rijeci Odri, koja se ranije nazivala “biser Turopolja”, a danas prljava žabokrečina.

Također, želimo podsjetiti na to da je voda elementarna ljudska potreba, a ova voda očekuje našu prvu pomoć. Odgovorni za održavanje voda su u ovom slučaju zakazali i ubili rijeku Odru.

Želimo skrenuti pozornost da je Čička Poljana od 2010. godine do danas doživjela čak 3 poplave (rujan 2010.g, travanj 2013.g, te veljača 2014.g.) kada je i stradalo korito rijeke Odre i drveni most preko rijeke Odre u Čičkoj Poljani te se po tom pitanju već najmanje 12 godina nije ništa poduzelo”, navodi.

Peticiju možete vidjeti ovdje.

Objava Mjesni odbor Čička Poljana pokrenuo peticiju za čišćenje Odre pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.