Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji 58% više dolazaka turista nego lani

[]

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je u prvih devet mjeseci ostvareno oko 58% više dolazaka i oko 50% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima iz rekordne 2019. godine, ostvareno je oko 91% dolazaka dok je broj noćenja veći za oko 2% u odnosu na 2019. godinu.

Gledano prema destinacijama, najposjećeniji županijski gradovi bili su  Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad. Podaci sustava eVisitor također pokazuju kako su najbrojniji gosti pored domaćih, bili gosti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Italije, SAD-a, Češke, Francuske i Bosne i Hercegovine

„Prateći globalne turističke trendove bazirane na storytellingu kreiramo kampanje za razvoj održive turističke destinacije u skladu s navikama posjetitelja koji radije odabiru boravak na otvorenom, žele upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te na taj način doživjeti destinaciju, kao što je naš festival VIA Vino.“, izjavila je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović nadodavši kako „Zagrebačka županija je idealna destinacija za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma, a nadomak Zagreba.”

Objava U Zagrebačkoj županiji 58% više dolazaka turista nego lani pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.