Prijava

Vaša prijava

Ugovor sa ZET-om produžen za samo mjesec dana, Zagreb traži više novca

[]

Ugovor o najisplativijoj autobusnoj liniji u Hrvatskoj, onaj između Zagreba i Velike Gorice produžen je za samo trideset dana. Zbog povećanja cijene energenata Grad Zagreb traži više novca. Subvencija koju Gorica plaća ZET-u, prenosi HRT, prije tri godine je bila 800 tisuća kuna mjesečno. Sada se plaća 3,6 milijuna kuna, no izgleda da ni to nije dosta.

– Moramo priznati da su krenule cijene gore i one su unazad godinu-dvije došle znači sada do 3,6 i nije tu sve, tu se ne staje, dakle neki su pregovori u pitanju gdje bi se sada išlo zapravo na 3,9 milijuna kuna, što je opet jedno povećanje gdje dolazimo do cijene kilometra od 19,85 kuna, rekao je za HRT Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Ačkar je rekao da je to previše i neodrživo za gradski proračun i upitao se kako to da mnogo udaljeniji Zaprešić plaća 15, a Bistra 17 kuna.

– U tom smislu je produljen ugovor samo za mjesec dana da ne nastane prometni kolaps, ali ne može biti situacija da mi, naravno da cijene i troškovi javnog prijevoza idu gore zbog energenata i zbog svega, i ne može biti situacija po EU direktivi da građani Zagreba subvencioniraju javni prijevoz građana Velike Gorice i u tom smislu vjerujem da će se to razriješiti, rekao je za HRT Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Predstavnici dvaju gradova uskoro će opet za pregovarački stol.

Objava Ugovor sa ZET-om produžen za samo mjesec dana, Zagreb traži više novca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dan otvorenih vrata - 26. 4. 2024.