Prijava

Vaša prijava

Petek na Gorice uz provjeru kardiovaskularnog zdravlja

[]

Sutrašnji dan će u Velikoj Gorici biti u znaku kardiovaskularnog zdravlja. U sklopu europskog projekta KardioPRotect, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije će u petak na Sajmištu organizirati akciju besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase. Akcija će se održavati od 7.30 do 13 sati, a prisutni će moći dobiti i savjete liječnika vezane uz kardiovaskularne bolesti.

“Ova preventivna akcija dio je projekta KardioPRotect – „Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije”, kojeg zajednički provode Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Dom zdravlja i Ljekarne Zagrebačke županije.”, objašnjavaju organizatori.

Očekuje se da će projektom – kroz stručne, informativno-promotivne i edukacijske aktivnosti te preventivne preglede – biti obuhvaćeno 65.000 osoba. Ukupna vrijednost projekta iznosi 335.746 kuna od čega je 85 % iznosa osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 25% iz proračuna RH.

Objava Petek na Gorice uz provjeru kardiovaskularnog zdravlja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.