Prijava

Vaša prijava

Osam medalja za učenike na Specijalnoj olimpijadi Hrvatske

[]

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica ovog su vikenda sudjelovali na 9. ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske. Kako je bilo i za očekivati, učenici su ostavili srca na terenu i postigli odlične rezultate. Dokaz tomu su osvojene medalje – njih čak osam!

“Odlično su se zabavili, pokazali svoje sportske vještine te vratili kući okićeni medaljama.“, navode iz Centra za odgoj i obrazovanje.

Specijalna olimpijada Hrvatske nacionalni je sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema načelima i pravilima međunarodne organizacije Specijalne olimpijade (eng. Special Olympics International) i propisa Republike Hrvatske koji uređuju pitanja sporta osoba s intelektualnim teškoćama. Osnovana je 22. travnja 1992. godine pod nazivom Specijalna olimpijada Hrvatske.

Suradnjom sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske Ministarstvo unutarnjih poslova promiče svijest o potrebi uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu i njihovog prihvaćanja kao ravnopravnih članova društva.

Objava Osam medalja za učenike na Specijalnoj olimpijadi Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.