Prijava

Vaša prijava

DVD Velika Gorica dobio novu vatrogasnu opremu

[]

U vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društvo Velika Gorica jučer je stigla nova oprema. Riječ je o opremi koja je pribavljena putem ugovora s Ministarstvom unutarnjih poslova RH.

Ugovor je potpisan s ciljem izvanredne nabave nove vatrogasne opreme u službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama nastalim iza 28.12.2020. na intervencijama u Gradu Velika Gorica i Sisačko-moslavačkoj županiji. Ukupna vrijednost ove Operacije određena je u iznosu od 195.680,00 kuna.

“Radi se o 10 interventnih odijela, 10 odijela za šumske požare, 10 kaciga, 15 pari čizama, 20 pari rukavica, 10 prijenosnih svjetiljki, 10 vatrogasnih opasača, 3 pojasa, 25 čeličnih karabina, 4 užadi statik 11mm po 60 m svako i alat po DIN-u. Također napominjemo kako smo ove godine uz gore navedeno već nabavili osobne i zaštitne vatrogasne opreme u iznosu od oko 120.000,00 kn.”, navode iz DVD-a Velika Gorica.

U posljednjih dvije godine društvo je odradilo brojne intervencije nakon velikog zagrebačkog potresa i niza potresa na području Sisačko-moslavačke županije gdje je bio oštećen ili uništen dio vatrogasne opreme.

“S ponosom možemo reći da će nabavljena vatrogasna oprema uvelike pomoći kod obavljanja budućih vatrogasnih intervencija te podići spremnost i sigurnost naših operativnih članova čiji će se broj i ove godine povećati.”, zaključuju.

Objava DVD Velika Gorica dobio novu vatrogasnu opremu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.