Prijava

Vaša prijava

FOTO Velikih 47 godina Mojmira Golemca-Mome u OSS Buševec proslavljeno prigodnim koncertom

[]

Buševčani su u subotu pružili pravu poslasticu Velikogoričanima. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta održao se koncert “Jesensko cveće” posvećen njihovom dugogodišnjem voditelju i koreografu Mojmiru Golemcu – Momi. Momo je već 47 godina voditelj Ogranka seljačke sloge Buševec, a 23 godine je bio voditelj u Draganiću. Osim toga radi u Školi za klasični balet Zagreb u odjelu za narodne plesove i pjesme.

Moj umjetnički put u folklor došao je sasvim slučajno. Bio sam student na pedagoškoj akademiji, gdje smo imali narodne plesove i estetsku gimnastiku. Nama dečkima je to bilo malo problematično, pa nas je profesorica uputila na to da postoje društva gdje se to sve može naučiti. Tako smo vidjeli plakat za amatersku družinu Lado na kojem se navodilo da traže nove članove. Meni se to odmah svidjelo pa sam krenuo s time redovito.”, objašnjava nam Momo početak svog puta nakon čega se dogodilo njegovo izdvajanje od strane pokojnog profesora Ljevakovića i pristup profesionalnom ansamblu u kojem je i ostao.

Sada je već 47 godina voditelj OSS Buševca. “I ta priča je nastala slučajno. Kao mladi ‘ladovac’ sam se vratio iz vojske i na povratku me kolega zamolio ako ga mogu zamijeniti. Kada se vratio samo mi je rekao da ja nastavljam dalje. Nisam to želio ostaviti jer je s njima bila zaista ljubav na prvi pogled – ‘kupili’ su me doslovno na prvoj probi.”, objašnjava nam Momo za svoje Buševčane te se prisjeća brojnih nagrađenih i njemu najdražih koreografija koje ponekada i nije bilo lako pronaći.

Na koncertu su koreografije koje je postavio Momo izvodile sve generacije Ogranka Seljačke sloge Buševec i KUD-a Sveti Juraj Draganić. Kako je bilo, pogledajte u galeriji u nastavku.

 

Objava FOTO Velikih 47 godina Mojmira Golemca-Mome u OSS Buševec proslavljeno prigodnim koncertom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.