Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP traži integrirani prijevoz

[]

Gorički SDP javio se je s priopćenjem u kojem se zalaže za integrirani autobusni i željeznički javni prijevoz između Zagreba i Velike Gorice.

“Mi u SDP-u zagovaramo INTEGRIRANI PRIJEVOZ koji osigurava svakom putniku da s jedinstvenom kartom može mijenjati više prometnih vozila (autobus, vlak, tramvaj) te tako putovati kroz više općina i gradova. Taj sustav prijevoza koriste razvijene zemlje Europske unije i svijeta”, navodi se u priopćenju.

Predsjednik goričkog SDP-a Luka Tarle upozorio je da se radi o problemu koji traje već 30 godina. Prema njegovim riječima, ZET građanima Velike Gorice ne pruža adekvatnu uslugu u odnosu prema novcu koji se plaća.

“Građani Gorice često ne dobiju ono što plaćaju i ne smijemo pristajati na bilo kakve ucjene od strane ZET-a. Čak nije problematično da se smanji broj vozila prema Gorici, ali neka to onda bude nešto čega će se ZET striktno držati, jer nije malo ono što plaćamo. Tražimo od gradonačelnika Ačkara da angažira ljude koji će pratiti koliko buseva od najavljenih linija prometuje! Znači uredno linije NE IDU! Promijenite vozni red ako nemate vozila i vozača, ali nemojte ljude raditi budalama!, izjavio je Tarle.

O temi su se očitovali i potpredsjednici Ivana Mlinar i Darinko Gučić. Potpredsjednica Mlinar požalila se je na vozni red, odnosno nepoštivanje istoga od strane ZET-a:

“Osobno govorim o ovoj temi s punim pravom kao svakodnevna korisnica javnog prijevoza. Građanima Velike Gorice i okolice autobusne linije 330, 268 i 290 doslovno život znače. Svaki radni dan o tim linijama ovisi kada će doći na posao i vratiti se kući. Treba reći da ima dana kada sve u prometu funkcionira besprijekorno, ali je činjenica da je najčešće upravo suprotno tome. Linije kasne ili jednostavno ne dođu, bez ikakvih pojašnjenja. Odlazak na posao ili neki liječnički pregled je doslovno neizvjesnost. Svaki dan krenete u isto vrijeme, ali na posao stižete ili se vraćate popodne kući gotovo uvijek u različito vrijeme. Općepoznata je činjenica da je Gorica jedno od naproblematičnijih i najčešće zvanih linija za pritužbe call centra ZET-a. Postavljam opravdano pitanje ZET-u: Ima li vozni red stavljen na svaku autobusnu stanicu ikakvu težinu ili je on tamo postavljen tek reda radi i do kada će stanovnici Velike Gorice biti diskrimirani kvalitetom usluge naspram svih drugih dijelova koje pokrivaju svojim prijevozom?!”, izjavila je Mlinar.

Potpredsjednik Gučić zatražio je povezivanje centra Gorice sa željezničkim kolodvorom:

“Treba ovom prilikom spomenuti i željeznicu koju bi mnogi koristili da je željeznička stanica bilo kako povezana s gradom. Nemaju svi automobile koje mogu ostaviti tamo cijeli dan, a bicikli se sve više kradu i nužna je linija koja bi vozila do željezničke stanice!
Grad bi morao napokon razmišljati o realizaciji kružne linije busa ili minibusa, jer se o tome previše dugo priča, ali bez ikakvih pomaka u realnom životu. Ovom prilikom neću se osvrtati na stanje autobusa (starost, a posljedično česta kvarenja, klima, grijanje), jer je od toga još gore da ga uopće nema, što bi se moglo dogoditi stanovnicima okolice Velike Gorice, pa i mojoj Čičkoj Poljani”, izjavio je Gučić.

Objava Gorički SDP traži integrirani prijevoz pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Čuvar prirode biti je lako - Otkrij kako!