Prijava

Vaša prijava

Zašto su neke vijesti više, a neke manje čitane? O novinarstvu i više večeras na predavanju

[]

Gorički klub mladih večeras od 19 sati će ugostiti velikogoričku komunikologinju i kroatologinju Ivu Kordić koja će održati prvu u ciklusu predavanja „Iz prve ruke“ na temu novinarstva.

Na večerašnjem predavanju će Iva govoriti o svom dugogodišnjem iskustvu u nacionalnim news i lifestyle medijima te kako je raditi na različitim platformama u novinarstvu. Okupljenima će ispričati o raznim pretpostavkama i predrasudama s kojima se novinari suočavaju na svakodnevnoj razini, ali i kako početak rada u medijima nije uvijek lak.

S obzirom na to da je velik dio novinarstva publika, govora će biti o tome zašto neke vijesti „prolaze“, a neke ne te kako se uopće vijesti stvaraju. Naglasak predavanja „Iz prve ruke“ će biti na lifestyle rubrikama i marketingu.

Osvrnut će se na to kako je raditi s poznatim ličnostima, o glamuroznosti (i ne glamuroznosti) posla, ali i kako je novinarstvo odlična podloga za brojne druge poslove. Spomenut će za kraj i odluku o tome da otvori vlastitu agenciju što joj je jednim dijelom uspjelo baš zbog velikog iskustva u branši novinarstva.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, besplatno je te nije potrebna prijava. Počinje u 19 sati u Goričkom klubu mladih na drugom katu Doma kulture Galženica.

Objava Zašto su neke vijesti više, a neke manje čitane? O novinarstvu i više večeras na predavanju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.