Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica danas igra na zahtjev nositelja TV-prava, trener Slaven Belupa pristao na termin

[]

Magla u Turopolju nije ništa novo. O njezinoj postojanosti i nepredvidivosti pisali su i Šenoa i Krleža i Jergović. Spustila se je sinoć kao nova u nizu nepredvidivih okolnosti na ramena igrača i navijača HNK Gorice, koja je nakon nevjerojatnog niza sudačkih pogrešaka (ali i nesreće u zadnjim sekundama utakmica protiv Hajduka i Dinama) zakucana na dno prvoligaške ljestvice i protiv Slaven Belupa traži pobjedu za priključak.

Ipak nije samo magla uzrok novog pritiska na igrače Angelovskoga. Odgođena utakmica mogla se je lako odigrati na proljeće, ali igra se danas u 14 sati i to zato što termine utakmica određuje nositelj TV-prava, a ne Hrvatski nogometni savez.

Povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni rekao je za Sportske novosti da nije on bio taj koji je odredio novi datum, nego je prema Propozicijama Supersport HNL-a njegova uloga bila samo klubovima proslijediti termin koji je odredio vlasnik TV-prava.

Članak 4. Propozicija Supersport HNL-a glasi: “Utakmice Supersport HNL igraju se prema usvojenom Kalendaru natjecanja subotom kao osnovnim danom igranja u dnevnom ili večernjem terminu, prema satnici koja se utvrđuje na zahtjev i u dogovoru s ugovornim partnerom za TV prava. Najmanje jedna utakmica u svakom kolu igrat će se u popodnevnom ili večernjem terminu petkom, a u pravilu po dvije subotom i nedjeljom radi izravnog prijenosa na TV. Satnice odigravanja utakmica određuju se na zahtjev ugovornog partnera za TV prava prema posebnoj odluci Povjerenika za natjecanje.”

Brezni je rekao i da je na termin pristao trener Slaven Belupa Zoran Zekić, a da su iz Gorice zamolili da se ne igra u još ranijem terminu jer se magla očekuje do 13 sati.

Odgoda utakmice za proljeće Gorici bi odgovarala jer je do duge reprezentativne pauze zbog svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, za koje će se kroz pripreme pokušati rekonsolidirati, čekaju ligaški ogledi protiv Istre i Varaždina, što su utakmice u kojima se traže svi bodovi, te susret osmine finala kupa protiv Šibenika. Slavenu odgoda ne odgovara jer su Zekićevi igrači u zamahu. U protekla dva kola pobijedili su Rijeku i Šibenik te se žele učvrstiti na četvrtom mjestu poretka.

Iskusnom je Zekiću, koji je dan ranije pozvao na oprez protiv Gorice istaknuvši da momčad nije tako loša kakvi su joj rezultati, jasno da raniji termin remeti psihološku pripremu momčadi u crnom nizu te da će njegovim igračima potencijalno pružiti psihološku prednost.

Kako bilo, pred Goricom je meč visokih uloga protiv opasne momčadi iz Koprivnice, a najavljeni su početni sastavi:

GORICA: Banić, Keita – Krizmanić – Steenvoorden – Raspopović, Francois – Pršir, Kapulica – Suk – Mitrović, Vujnović
SLAVEN BELUPO: Čović, Talys – Soldo – Zirdum – Bosec, Marina – Muradžija, Crnac – Hoxha – Kocijan, Krstanović



Standings provided by Sofascore

Objava HNK Gorica danas igra na zahtjev nositelja TV-prava, trener Slaven Belupa pristao na termin pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.