Prijava

Vaša prijava

Blok Slavena prečvrst za igrača više, solidan debi Kapulice

[]

GORICA – SLAVEN BELUPO 1-1

(Vujnović 45’+3; Zirdum 9′)

Crveni karton: Kocijan 21′

Početni sastavi:
GORICA: Banić, Keita – Krizmanić – Steenvoorden – Raspopović, Pršir – Francois, Suk – Kapulica – Mitrović, Vujnovič
SLAVEN BELUPO: Čović, Talys – Soldo – Zirdum – Bosec, Marina – Kocijan, Hoxha – Mudražija – Crnac, Krstanović

Glavni sudac: Ivan Bebek

U posljednoj utakmici 15. kola Supersport HNL-a igrači HNK Gorice nisu s igračem više od 21. minute uspjeli savladati Slaven Belupo. Nakon razigranog prvog poluvremena, u kojemu se je istaknuo debitant Luka Kapulica, gledali smo u drugom neuspješne pokušaje igrača da probiju blok Koprivničana, a Igora Angelovskoga da pronađe raspoloženog čovjeka.

Neriješeni rezultat 1-1 ostavio je Goricu na posljednjem mjestu u poretku lige, a do stanke zbog svjetskog prvenstva očekuju ga dueli sa Istrom i Varaždinom, te susret sa Šibenikom u osmini finala kupa.

SLAVEN BOLJI DO CRVENOG KARTONA, ODLIČNO POLUVRIJEME KAPULICE

Vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme, u kojem se je istaknuo debitant u prvoj momčadi Gorice Luka Kapulica, završilo je neriješenim rezultatom. Rasterećeni gosti iz Koprivnice bolje su ušli u utakmicu. Nakon netočnog dodavanja Pršira, već u 2. minuti Hoxha je pobjegao Raspopoviću i ubacio u peterac, ali tamo se nitko nije našao da pospremi u gol.

Pogodak je pao u devetoj minuti. Nakon kombinacije u sredini s Mudražijom, Hoxha je na lijevoj strani pronašao slobodnog Talysa. Bek Slavena ubacuje prema Crncu za solidan udarac lijevom nogom koji Banić refleksno odbija u korner. Udarac iz kuta s desne strane Talys je izveo na suprotnu vratnicu, a najviši u skoku za vodstvo gostiju bio je Zirdum.

U 12. minuti Hoxha je primio loptu na desnoj strani, prošao neraspoloženog Raspopovića i iskosa izbio sam ispred Banića. Međutim, bio je neprecizan.

Gorica je prvi put zaprijetila u 18. minuti preko Kapulice, koji je odlično pucao s 30-ak metara, ali je Čović efektno obranio. Bio je to prvi od njegova četiri precizna udarca u prvom poluvremenu.

Slaven je u 21. minuti ostao s igračem manje. Kapulica je potegnuo preko lijeve strane, a Kocijan, koji je zbog igranja rukom u 14. minuti dobio žuti karton, ruši ga na šezdesetak metara od Čovićeva gola. Bebek je pustio prednost, ali je po završetku akcije Kocijanu dodijelio drugi žuti karton.

S igračem više Gorica je preuzela inicijativu. Kapulica je u 24. minuti sam ušao u prostor Farmaceuta, ali nije imao kome dodati. Dvije minute kasnije, Steenvoorden je iz nelake pozicije tukao s dvadeset metara pored gola.

U 31. minuti prizemno je pucao s lijeve strane s dvadesetak metara Kapulica do Čovića, a u 32. minuti iz otprilike iste pozicije Goričani su bili vrlo blizu pogotku. Ovaj put Kapulica puca u suprotni kut, Čović je opet spreman, a odbijenu loptu ispred Mitrovića čisti Talys. Kapulica je pokušao slijeva nešto dalje i u 36. minuti, ali nije uspio iznenaditi budnog Čovića.

Gorica je u sudačkoj nadoknadi konačno zabila gol. Akciju po desnoj strani je pokrenuo Francois dodavši Raspopoviću. Njegov dugi ubačaj Keita je glavom spustio na pet metara i na nogu Vujnovića, koji je zabio za izjednačenje.

JALOVA OPSADA KOPRIVNIČKOG GOLA

U drugom poluvremenu igrala se je opsada gola Slavena, ali nogometaši Gorice ne samo da nisu uspjeli izraditi da probiju blok, nego su pogotku bili bliže Koprivničani.

Najbolja prilika za Goricu dogodila se je u 48. minuti. Banić je daleko ispucao loptu do Vujnovića, koji ju je primio i potegnuo, ali je Čović na kraju bio brži.

Angelovski je sve dao u napad. Uveo je na početku drugoga dijela Prokopa umjesto Francoisa i Jovičića umjesto Steenvoordena, a u 60. minuti Cruza i Jurića na mjesta Kapulice i nevidljivog Mitrovića.

Nije se isplatilo. Kombinirali su po lijevoj strani Pršir i Prokop te Keita i Suk, nešto kasnije Pršir i Keita, ali nisu uspjeli progurati loptu u kazneni prostor Slavena. Dva zadnja vezna Gorice u zadnjih dvadeset minuta više su slali lopte na desnu stranu, ali ni tamo se nije nalazio nitko raspoložen.

Što se je pokušavalo pucati, bilo je izdaleka i uglavnom neprecizno. U 64. minuti Pršir je uputio prvi udarac u okvir vrata Čovića. Dva puta je pokušao Jovičić, u. 55. i 82. minuti, ali neprecizno. Što je i prošlo, Cruz je promašio. U 76. minuti je s pet metara pucao pored gola. U 86. je na solidan ubačaj s desne strane na deset metara promašio loptu, kao i u 90. minuti, ali sada glavom.

Nije išlo ni iz prekida. Jurić je slabo pucao glavom na ubačaj Vojtka iz slobodnog udarca s 25 metara nakon igranja rukom Krstanovića u 75. minuti, a ništa se nije napravilo niti iz nekoliko ubačaja iz kuta u zadnjih deset minuta susreta.

Imaju sreće Goričani što Slaven nije zabio. Nije bilo prošlo dvadeset sekundi igre u drugome dijelu, a Talys je probio po lijevoj strani i ubacio, ali je Krstanović promašio. U 65. minuti Hoxha se je vertikalno obrušio u Banićev prostor prošavši trojicu, ali se je sapleo namještajući se na udarac. Nakon Talysova dubokog ubacivanja sa strane, Marina je s ruba šesnaesterca dobro zahvatio odbijanac, ali Banić je obranio.



Standings provided by Sofascore

Objava Blok Slavena prečvrst za igrača više, solidan debi Kapulice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.