Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica prva na listi u Hrvatskoj! Doselilo više stanovnika nego što se odselilo

[]

Negativan trend iseljavanja iz naše zemlje, nažalost, prate brojni gradovi diljem Hrvatske. Naša Velika Gorica nije jedan od njih, čak suprotno. Velika Gorica prva je među deset gradova u Hrvatskoj koja ima najveći pozitivan migracijski saldo – doselilo se više stanovnika iz inozemstva i unutar zemlje nego što je odselilo u druge zemlje.

U Velikoj Gorici lani je doselilo 450 osoba više nego iz Grada odselilo (iz drugih krajeva RH i inozemstva). Točnije, prvi smo na listi po broju doseljenih. Stiglo nam je 2203 osobe, a 1753 osobe su iselile. Iz inozemstva nam je stiglo 717 osoba, a odselilo u inozemstvo njih 620.

Na listi smo uz Križevce, Samobor, Čakovec, Dugo Selo, Solin, Sveti Ivan Zelina, Zadar, Sveta Nedelja i Duga Resa. Kako pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku, u 2021. se u Hrvatsku iz inozemstva se doselilo 29,6% hrvatskih državljana i 70,4% stranaca, a odselilo se 64,2% hrvatskih državljana i 35,8% stranaca.

Objava Velika Gorica prva na listi u Hrvatskoj! Doselilo više stanovnika nego što se odselilo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Gradsko natjecanje u futsalu za učenike 5. i 6. razreda